A nyugdíj melletti munkavégzés hiperkedvezményessé vált 2019-ben, mind a dolgozni kívánó nyugdíjasok, mind a foglalkoztatók részére.2019. január 17. (csütörtök) 14:00

Miért előnyös továbbra is a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli foglalkoztatás?

- Továbbra is 15% SZJA terheli a személyes közreműködéssel foglalkoztatott szövetkezeti tag munkadíját, ami egyben azt is jelenti, hogy a nettó keresete 14%-al emelkedik.
- A munkáltató, ha nem akar bajlódni a munkaviszonnyal kapcsolatos adminisztratív kötelezettségekkel és költségekkel ( pl. szabadság, betegszabadság, fizetett ünnep kérdése) akkor a szövetkezetekkel továbbra is érdemes szerződést kötni a foglalkoztatóknak.
- Továbbra is hatalmas előny, a nők kedvezményes nyugdíjában részesülők részére, ha a szövetkezeteken keresztül dolgoznak, a nyugdíjuk mellett továbbra sincs korlátozás a minimálbér 18 szorosára. 
- Nyugdíjas szövetkezet nyilvántartásában szereplő nyugdíjasait adott feladatok ellátására rövid időn belül kiközvetíti enyhítve a foglalkoztatók munkaerő gondjait.
- A rendes munkaidőben történő foglalkoztatástól eltérően a szövetkezet vállalja az "alkalomszerű" foglalkoztatás elősegítését is.

 
Vissza